Remmenservice

Zijn uw remmen al aan vervanging toe? Het remsysteem van uw auto draagt voor een belangrijk deel bij aan uw veiligheid, die van uw passagiers en medeweggebruikers. Daarom is het van belang dat u de remmen met regelmaat laat controleren. Doorrijden met versleten remmen kan leiden tot gevaarlijke situaties en onnodige dure reparaties. Bij Autobedrijf Wekema worden uw remmen gecontroleerd op het type remschijven dat u heeft en of deze al aan vervanging toe zijn.

Slijtage van uw remmen

Als u uw auto elke dag gebruikt, dan zullen uw remmen sneller slijten. Het slijten gebeurt geleidelijk, daardoor merkt u niet van de ene op de andere dag dat ze slecht zijn. Diverse onderdelen van de remmen kunnen versleten raken, zoals de remschoenen en wielremcilinders. Het is van belang dat alle onderdelen van uw remsysteem in orde zijn om goed en veilig te kunnen remmen. Daarom raadt Autobedrijf Wekema u aan om uw remmen regelmatig te laten controleren. Een goed moment hiervoor is de jaarlijkse grote onderhoudsbeurt. Daarnaast speelt remvloeistof een cruciale rol in het remsysteem. Veroudert remvloeistof heeft een hogere hoeveelheid water doordat dit opgenomen wordt uit de buitenlucht. Dit zorgt ervoor dat het kookpunt verlaagd wordt en dit kan resulteren in dampbellen in de vloeistof, dit heeft effect op de prestaties van de remmen.

Hoe herkent u slechte remmen?

Bij sommige auto’s gaat er een waarschuwingslampje branden op het dashboard als er iets mis is met uw remmen. Daarnaast kunt u ook zelf slechte remmen herkennen aan:

  • Een schurend of piepend geluid tijdens het remmen. Dit kan een teken zijn van versleten remvoeringen en/of remblokken.
  • Als u harder op het rempedaal moet trappen dan normaal.

 

 

 

 

BCS Facebook oktober5